Verbouwen en renoveren in vertrouwen

Wenst u een bestaande woning, appartement, winkel of kantoor om te vormen tot uw droomrealisatie?  Heeft u een woning gekocht die niet helemaal voldoet aan uw persoonlijke wensen of aan de laatste energievereisten? Hebt u een winkel of kantoor dat dringend mag opgefrist worden?

Stessens staat u bij van A tot Z om de verbouwing zorgeloos tot een goed einde te brengen volgens ons stappenplan. Zowel voor een uitbreiding, een interieurrenovatie, als een structurele totaalrenovatie met bijhorende bouwaanvraag kan u bij ons terecht. Ook het ontwerp, de inrichting en materiaalkeuze wordt volledig op uw wensen afgestemd. Zo kan u genieten van het beoogde extra wooncomfort en besparen op uw energierekening. 


Hoe gaat dit alles in zijn werk? Onderstaand stappenplan maakt dit duidelijk.

Uw sleutel-op-de-deur renovatie stap voor stap

Stap 1 :  Kennismaking

Tijdens het eerste gesprek komen uw wensen en verwachtingen over de renovatie aan bod op vlak van ontwerp, inrichting, materiaalkeuze, budget en timing. Gaat het om een interieurrenovatie of een totaalrenovatie?

Stap 2 :  Inschatting van de werken voor de renovatie

Ons renovatie-team maakt vrijblijvend een grondige analyse van de huidige staat van de woning. Hierbij wordt de structuur van het gebouw in situ bekeken en energielekken kunnen met een infrarood warmtecamera geïdentificeerd worden. Zo worden onvoorziene werken maximaal uitgesloten. Bij een interieur-renovatie zal onze interieur afdeling Helu interieur u begeleiden en advies verlenen zodat alles een mooi geheel vormt.

Op basis van deze analyse wordt bepaald welke werken er moeten gebeuren en worden de kosten en uitvoeringstermijn van de verbouwing ingeschat. Een studieovereenkomst is dan de volgende stap.

Stap 3 :  Ontwerp en prijsofferte op maat

Bij een structurele renovatie of totaalrenovatie gaat na de opmeting van de woning de architect en de stabiliteitsingenieur aan de slag om de technische haalbaarheid te toetsen en het bouwplan te finaliseren. Zowel de bouwaanvraag als EPB-startverklaring worden ingediend indien dit vereist zou zijn.

Bij een interieurrenovatie worden verschillende ontwerpen op maat gemaakt tot u helemaal tevreden bent.

Stap 4 :  Opmaak van planning voor de renovatie van uw woning

Eenmaal het plan is gefinaliseerd, de prijs vastligt en u definitief akkoord geeft, wordt het project ingepland. Zo weet u vooraf hoe de werken zullen verlopen en kan u de nodige regelingen treffen. 

Stap 5 : Uitvoering renovatiewerken met één aanspreekpunt van A tot Z

Onze vakmensen werken onder toezicht van een ervaren renovatieprojectleider aan de verbouwing van uw woning.  Alle vragen kan u richten tot uw persoonlijke projectleider.

Maak graag vrijblijvend een afspraak om uw sleutel-op-de-deur renovatie zonder zorgen te laten verlopen.

In onderstaande galerij vindt u foto's van door ons gerealiseerde renovaties: